Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Šuran: Vyzývame politikov, aby nezabudli na sľuby v oblasti školstva

Na archívnej snímke predseda Študetskej rady vysokých škôl Filip Šuran. Foto: TASR - Jaroslav Novák

ŠRVŠ chápe a víta potrebu navrátiť dôveru spoločnosti v inštitúcie štátu, no upozorňuje, že bez významnej zmeny v oblasti vzdelávania sa spoločenská obroda na Slovensku neudeje.

Nová Dubnica 11. marca (TASR) – Predstavitelia politických strán, formujúci novú vládu SR, by nemali zabudnúť na predvolebné sľuby v oblasti školstva, je potrebné, aby vzdelávanie bolo pre novú vládu prioritou. Vyplýva to z minulotýždňového (5. – 8. 3) zasadnutia Valného zhromaždenia Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ) SR v Novej Dubnici.

Ako informoval predseda ŠRVŠ Filip Šuran, ŠRVŠ chápe a víta potrebu navrátiť dôveru spoločnosti v inštitúcie štátu, no upozorňuje, že bez významnej zmeny v oblasti vzdelávania sa spoločenská obroda na Slovensku neudeje.

Kvalitná veda a vzdelávanie sú základom dobre fungujúcej spoločnosti 21. storočia. Iba tak totiž môžeme spoločne presvedčiť mladých ľudí, že na Slovensku sa oplatí zostať študovať, pracovať a žiť. ŠRVŠ ponúka predstaviteľom politických strán pomocnú ruku v oblasti vysokoškolského vzdelávania a apeluje na vznikajúcu vládu, aby nepostupovala metódou o nás bez nás,“ uviedol Šuran s tým, že ŠRVŠ privíta, ak návrhy na zlepšenie vysokého školstva, ktoré predstavila pred voľbami, budú súčasťou vízie novej vlády v oblasti vysokého školstva.

Ako dodal, Valné zhromaždenie ŠRVŠ prijalo niekoľko uznesení, týkajúcich sa oblastí duševného zdravia, zahraničných študentov, ich ubytovania a povolebného postupu. Študentská rada vysokých škôl ako reprezentácia všetkých študentov považuje za nevyhnutné, aby sa nová vláda zaoberala otázkami sociálnej podpory študentov, skvalitňovaním vzdelávania, vedy, výskumu a s tým spojenou infraštruktúrou.