Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Cesty sú zjazdné, miestami je utlačený sneh, varujú cestári

Ilustračné foto. Foto: TASR – Miroslava Siváková

Poľadovica sa vyskytuje na rýchlostnej ceste R4 v úseku Svidník-juh - Svidník-sever.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Všetky horské priechody (HP), diaľnice, rýchlostné cesty a cesty prvej až tretej triedy sú zjazdné. Na niektorých úsekoch je utlačený sneh alebo poľadovica. Vodičov o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Povrch vozoviek horských priechodov je väčšinou suchý alebo mokrý. "HP Súľová, Grajnár, Dobšiná, Štós a Huty majú na vozovke miestami utlačený sneh hrúbky jeden až dva centimetre. HP Vrchslatina, Donovaly a Zbojská majú na vozovke miestami zľadovatený sneh hrúbky jeden až dva centimetre," upozornili cestári.

SSC ďalej informuje, že HP Príslop, Fačkovské sedlo a Šútovce sú v zimnej sezóne uzavreté pre nákladné vozidlá nad 12 metrov.

Na niektorých cestách je kašovitý až utlačený sneh v hrúbke do troch centimetrov. V úsekoch II/578 Skalka - Kremnica a II/584 Srdiečko - Bystrá má hrúbku do piatich centimetrov.

Poľadovica sa vyskytuje na rýchlostnej ceste R4 v úseku Svidník-juh - Svidník-sever. Tiež na niektorých úsekoch ciest prvej, druhej a tretej triedy. Najmä v okolí Spišskej Belej, Červeného Kláštora či Stropkova.