Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Cesty v hornatejších oblastiach môžu byť zasnežené, pozor na ľad

Ilustračná snímka. Foto: TASR Branislav Račko

Na zľadovatený sneh SSC upozorňuje aj na Vrchslatine a na cestách II/578 Skalka - Kremnica a II/526 hranica okresov Detva/Poltár - Kokava nad Rimavicou.

Bratislava 8. marca (TASR) – Cesty prvej, druhej a tretej triedy na území Slovenska sú v utorok ráno zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý. Slovenská správa ciest (SSC) o tom informuje na svojom webe zjazdnost.sk s tým, že v hornatejších oblastiach môžu byť cesty pokryté čerstvým, kašovitým, utlačeným a miestami až zľadovateným snehom vo vrstve jeden až tri centimetre.

Povrch vozoviek horských priechodov je prevažne suchý až mokrý okrem horských priechodov Podspády, Donovaly, Pusté Pole, Pezinská Baba, Fačkov, Čertovica, Huty, Klenov, Vernár, Herlianske Sedlo, Súľová a Grajnár, kde je čerstvý, kašovitý až utlačený sneh. Na Branisku dosahuje trojcentimetrovú vrstvu.

Na zľadovatený sneh SSC upozorňuje aj na Vrchslatine a na cestách II/578 Skalka - Kremnica a II/526 hranica okresov Detva/Poltár - Kokava nad Rimavicou. Na ceste II/537 Podbanské - Tatranská Polianka a cestách tretej triedy v obvode Záborské dosahuje štvor- až päťcentimetrovú vrstvu snehu.

Čo sa týka diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska, všetky sledované úseky sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý.