Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Cestári: Diaľnice sú zjazdné, na niektorých úsekoch sa vyskytuje sneh

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

SSC tiež upozorňuje vodičov na hmlu s dohľadnosťou do 100 metrov v lokalite Veľký Krtíš.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk s tým, že na niektorých cestách sa môže vyskytnúť kašovitý sneh. SSC tiež upozorňuje, že na vlhkých a mokrých cestách sa pri nízkych teplotách môže vytvárať námraza až poľadovica.

"Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý. Na cestách v oblasti Záhoria sa môže miestami nachádza kašovitý sneh s hrúbkou jeden až tri centimetre. V hornatejších oblastiach (najmä na strednom Slovensku) sa miestami môže vyskytovať kašovitý sneh s hrúbkou jeden až dva centimetre," píše SSC. Na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá zas upozorňuje na utlačený sneh o hrúbke dvoch centimetrov.

Na poľadovicu si treba dať podľa SSC pozor na cestách III. triedy v obvodoch Banská Štiavnica, Kremnica, Žiar nad Hronom a aj na úseku cesty III/2493 Červená Studňa - Banská Štiavnica.

SSC tiež upozorňuje vodičov na hmlu s dohľadnosťou do 100 metrov v lokalite Veľký Krtíš.

Zjazdné sú všetky horské prechody (HP), kde je povrch vozoviek prevažne mokrý. Na kašovitý sneh treba dávať pozor na prechodoch Čertovica, Vernár, Šturec, Vrchslatina, Huty, Fačkov a Dobšiná.

Počas zimnej sezóny je HP Fačkovské sedlo uzavretý pre vozidlá nad 12 metrov a HP Šútovce pre vozidlá nad desať metrov celkovej dĺžky.