Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Donovaly sú pre nákladné autá nad 10 metrov uzavreté

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Cesty I., II. a III. triedy sú podľa Slovenskej správy ciest zjazdné. Povrch vozoviek je na západnom a strednom Slovensku prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Horský priechod Donovaly je pre husté sneženie uzavretý pre nákladné vozidlá nad 10 metrov. V mnohých lokalitách je pre silné sneženie dohľadnosť do 100 metrov. Na webe zjazdnost.sk o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC).

Cesty I., II. a III. triedy sú podľa SSC zjazdné. Povrch vozoviek je na západnom a strednom Slovensku prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu. Na ostatnom území je povrch vozoviek suchý až mokrý.

Horské priechody sú taktiež zjazdné. Poväčšine sú pokryté čerstvým a utlačeným snehom. Na horských priechodoch Huty a Vrchslatina je miestami zľadovatený sneh, tvrdí SSC.

Miestami zľadovatený sneh je aj na cestách Pavčina Lehota - Jasná, Spišská Belá - Spišská Stará Ves, a na cestách v obvodoch Haligovce a Spišská Stará Ves.

SSC pripomína, že cesta na úseku Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie je v zime neudržiavaná a uzavretá pre všetku dopravu. Úseky Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo, horské priechody Príslop a Šútovce sú počas zimnej sezóny uzavreté pre vozidlá nad desať metrov. Úsek cesty Srdiečko - Bystrá je zjazdný len so snehovými reťazami pre všetky vozidlá.