Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Sledujeme: Poľadovica je na mnohých cestách, Donovaly sú zasnežené

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dušan Hein

V okolí lokalít Trstená a Petrovany je silný vietor, upozorňuje Slovenská správa ciest.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Niektoré horské priechody (HP) pokrýva prevažne čerstvý, kašovitý až utlačený sneh do troch centimetrov. Vodičov o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Týka sa to HP Donovaly, Súľová, Grajnár, Huty, Štós, Čertovica, Besník a Vernár. "HP Donovaly je uzavretý pre vozidlá nad desať metrov celkovej dĺžky z dôvodu hustého sneženia," spresnili cestári.

SSC ďalej informuje, že všetky sledované diaľničné úseky, cesty prvej, druhej a tretej triedy sú na území SR zjazdné a ich povrch je prevažne vlhký až mokrý. Cesty v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska pokrýva vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu do troch centimetrov, na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá do piatich centimetrov.

"V oblasti Kremnice je hmla s dohľadnosťou do 50 metrov," informovali. Ďalej upozornili, že v okolí lokalít Trstená a Petrovany je silný vietor.

Môže sa tvoriť na viacerých miestach SR poľadovica



Vo štvrtok ráno sa môže tvoriť poľadovica na viacerých miestach prevažne stredného Slovenska. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Meteorológovia vydali v tejto súvislosti prvý stupeň výstrahy, ktorý predbežne platí do 10.00 h. Týka sa takmer celého Banskobystrického kraja, tiež niektorých okresov Žilinského, Košického a Prešovského kraja.

Do 10.00 h sa môžu tvoriť hmly v okresoch Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Zvolen a Žiar nad Hronom. Aj tam je vydaná výstraha prvého stupňa. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," spresnil SHMÚ na svojom webe.