Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

SSC: Vodiči si majú dávať pozor na poľadovicu, hmlu aj uzavreté úseky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Horský priechod (HP) Príslop je naďalej uzavretý pre nákladnú dopravu nad 12 metrov dĺžky.

Bratislava 23. januára (TASR) - Na cestách III. triedy v oblasti Liptovských Matiašoviec si majú vodiči dávať pozor na poľadovicu. Pre veľkú vrstvu snehu nad 15 centimetrov je uzavretá cesta medzi Radošovcami a Skalicou. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. Hmla znižuje dohľadnosť na 100 metrov v lokalitách Švábovská stráň a sedlo Besník. V oblasti Holíča si treba dávať pozor na nárazový vietor.

Horský priechod (HP) Príslop je naďalej uzavretý pre nákladnú dopravu nad 12 metrov dĺžky. HP Dobšiná na ceste I/67 a úsek cesty I/67 na odbočke Dedinky - Ostrá Skala uzatvorili pre motorové vozidlá nad 3,5 tony. Úseky ciest Srdiečko - Bystrá a Skalka - Kremnica sú zjazdné so snehovými reťazami.

V niektorých častiach, hlavne na vyššie položených miestach na Slovensku, je na vozovkách vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu, ojedinele s hrúbkou štyri až päť centimetrov. Na úseku cesty Skalka - Kremnica je utlačený sneh s hrúbkou päť až desať centimetrov. Zľadovatený sneh je na cestách Lysá nad Dunajcom - Hniezdne, na ceste II/526 medzi hranicou okresov Detva - Poltár a Kokavou nad Rimavicou a na cestách III. tried v obvode Lučenec a Kokava nad Rimavicou.

Horské priechody sú prevažne zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý okrem HP Donovaly, Vrchslatina, Štós, Dobšiná, Súľová, Grajnár, Huty, Vernár a Podspády, kde je kašovitý alebo utlačený sneh.