Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SSD: Bez elektriny je stále približne 2000 odberných miest

Na snímke elektrikár počas odstraňovania porúch na elektrickom vedení v zle prístupnom teréne. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Vzhľadom na meteorologickú predpoveď, rátajúcu počas noci s vetrom i snežením, môže počet porúch do rána ešte stúpnuť.

Bratislava 17. januára (TASR) - V dôsledku nepriaznivého počasia je na strednom Slovensku naďalej bez elektriny približne dvetisíc odberných miest. TASR o tom informoval Miroslav Gejdoš zo spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD). "Najviac je ich v okresoch Detva, Rimavská Sobota a Banská Štiavnica," doplnil.

Práve v spomínaných okresoch došlo k poškodeniu vedení vo väčšom rozsahu a opravy sú vzhľadom na neprístupný terén technicky a časovo náročné. "Momentálne máme ešte 11 porúch na úrovni vysokého napätia a 30 porúch na úrovni nízkeho napätia," priblížil ďalej Gejdoš.

Upozornil, že vzhľadom na meteorologickú predpoveď, rátajúcu počas noci s vetrom i snežením, môže počet porúch do rána ešte stúpnuť. "Najzávažnejšie incidenty budú naši elektrikári a dispečing riešiť aj počas noci. Ráno sa opäť pustíme do obnovovania dodávky v plnej sile," dodal Gejdoš.

Husté sneženie a mokrý, ťažký sneh spôsobili vo viacerých okresoch Banskobystrického aj Žilinského kraja počas utorka rozsiahlejšie výpadky elektriny, v priebehu dňa bolo bez elektriny viac ako 11.000 odberných miest.