Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Slovensko vynaložilo na zdravotnícke pomôcky 300 miliónov eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Okrem testov Správa štátnych hmotných rezerv za posledný rok nakúpila napríklad viac ako 50 miliónov chirurgických rukavíc, či takmer milión jednorazových ochranných oblekov.

Bratislava 1. decembra (TASR) – Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) doplnila od októbra 2020 do septembra tohto roka svoje pohotovostné zásoby o zdravotnícke pomôcky za 300,8 milióna eur. Išlo najmä o testy na diagnostiku ochorenia COVID-19. Vyplýva to z informácie o stave pohotovostných zásob SŠHR, ktorú v stredu vzala na vedomie vláda.

SŠHR získala za uvedené obdobie testy na ochorenie COVID-19 v hodnote takmer 282 miliónov eur. Z toho je 21 miliónov testov za takmer 100 miliónov eur nakúpených priamo organizáciou a necelých 44 miliónov testov za viac ako 182 miliónov eur získala SŠHR prostredníctvom darovacích zmlúv a zmlúv o bezodplatnom prevode správy majetku štátu. Okrem testov SŠHR nakúpila napríklad viac ako 50 miliónov chirurgických rukavíc, 6,5 milióna respirátorov FFP2 a FFP3, či takmer milión jednorazových ochranných oblekov.