Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Staronovým predsedom Národnej siete MAS sa stal Štefan Škultéty

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Národná sieť miestnych akčných skupín vznikla v roku 2011 a v súčasnosti združuje 67 zo 109 miestnych akčných skupín na Slovensku.

Vršatské Podhradie 5. novembra (TASR) – Staronovým predsedom Národnej siete miestnych akčných skupín (MAS) sa stal Štefan Škultéty. Na valnom zhromaždení vo Vršatskom Podhradí v Ilavskom okrese o tom vo štvrtok (4. 11.) rozhodlo novozvolené desaťčlenné predstavenstvo Národnej siete MAS.

Ako TASR informoval Škultéty, 50 delegátov valného zhromaždenia zvolilo desaťčlenné predstavenstvo, zastúpenie v ňom majú všetky slovenské kraje. Národná sieť má troch podpredsedov, ktorými sa stali Peter Nemček, Igor Pašmík a Jela Tvrdoňová.

"Prioritami do najbližšieho obdobia je vybudovanie regionálnych štruktúr v jednotlivých krajoch a získanie ďalších finančných zdrojov na rozvoj vidieka v nadchádzajúcom programovom období. Budeme presadzovať rozdeľovanie eurofondov na princípe subsidiarity a chceme pokračovať aj v medzinárodnej spolupráci s miestnymi akčnými skupinami nielen v regióne V4, ale aj smerom na Balkán," uviedol Škultéty.

Národná sieť miestnych akčných skupín vznikla v roku 2011 a v súčasnosti združuje 67 zo 109 miestnych akčných skupín na Slovensku.