Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Štátna ochrana prírody ponúkne poslankyni Tabák spoluprácu

Na archívnej snímke poslankyňa NR SR Romana Tabák. Foto: TASR - Jakub Kotian

Tabák zverejnila na sociálnej sieti fotografiu, ako sa kúpe v potoku na území TANAP-u, ako miesto označila Studenovodské vodopády, kde platí najprísnejší stupeň ochrany.

Bratislava 1. novembra (TASR) - Štátna ochrana prírody (ŠOP SR) ponúkne poslankyni Romane Tabák (OĽANO) spoluprácu pri propagácii zodpovedného turistického správania sa v národných parkoch a pri šírení popularity národných parkov a zážitkovej turistiky. TASR o tom informovala Jana Žjak z odboru komunikácie Ministerstva životného prostredia.

"Štátna ochrana prírody považuje pokutu, ktorú udelila Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) v súvislosti s porušením zákona o ochrane prírody a krajiny za pohyb mimo vyznačeného turistického chodníka, za vec varovného gesta a na druhej strane priznáva, že poslankyňa svojím počínaním odhalila nedostatky v návštevnom poriadku TANAP-u," uviedla v stanovisku.

ŠOP SR zároveň ocenila, že poslankyňa prejavila zodpovednosť a zaplatila pokutu vo výške 500 eur.

Tabák zverejnila na sociálnej sieti fotografiu, ako sa kúpe v potoku na území TANAP-u, ako miesto označila Studenovodské vodopády, kde platí najprísnejší stupeň ochrany. Následne uviedla, že miesto zle označila. SIŽP dostala dva podnety na prešetrenie kúpania sa poslankyne. Jeden podnet prišiel zo Správy Tatranského národného parku (TANAP), druhý, občiansky, dostala inšpekcia elektronicky.