Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Štátny inštitút odborného vzdelávania pripravil súťaž pre malé podniky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Do týždňa odborných zručností môže každá krajina a vzdelávacia inštitúcia prispieť originálnymi aktivitami a zapojiť viacero subjektov.

Bratislava 8. júla (TASR) - Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) pripravil pri príležitosti Európskeho týždňa odborných zručností súťaž zameranú na malé podniky, živnostníkov a sociálne podniky, ktoré prispievajú k rozvoju komunity a ochrane životného prostredia. TASR o tom informovala manažérka publicity ŠIOV Martina Jasaňová.

„Cieľom Európskeho týždňa odborných zručností je zvýšiť atraktívnosť odborného vzdelávania a prípravy poskytujúcej ľuďom praktické zručnosti, ktoré zlepšujú ich uplatnenie sa na trhu práce, a tiež prispievajú k vyváženému rozvoju spoločnosti vo všetkých oblastiach,“ informuje stanovisko ŠIOV. Do týždňa odborných zručností môže každá krajina a vzdelávacia inštitúcia prispieť originálnymi aktivitami a zapojiť viacero subjektov.

Pri tejto príležitosti pripravil odbor európskych politík ŠIOV súťaž Zviditeľnime-Reštartujme-Inšpirujme, ktorej ceny odovzdá výhercom minister školstva počas slávnostného podujatia. „Našou súťažou sa snažíme podporiť rozvoj podnikateľskej zručnosti ako jednej z kľúčových kompetencií pre celoživotné vzdelávanie, ktorá je založená na kreativite, kritickom myslení, iniciatívnosti, riešení problémov a vytrvalosti. Sociálny a ekologický rozmer predstavujú piliere udržateľnosti a potreby, ktoré si vyžadujú súčasné zmeny v spoločnosti i na trhu práce,“ uviedla vedúca odboru európskych politík ŠIOV Ľubica Gállová.

Súťaž trvá od 8. júla do 15. septembra. Prípadní záujemcovia nájdu bližšie informácie na webovej stránke tyzdenzrucnosti.eu.