Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Štátny tajomník L. Parízek sa rozlúčil s veľvyslancom Iránu

Na snímke štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek. Foto: TASR - Pavol Zachar

Veľvyslanec Ebdollah Molaei ocenil otvorený a ľudský prístup počas jeho pôsobenia na Slovensku.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Štátny tajomník L. Parízek sa v piatok rozlúčil s veľvyslancom Iránskej islamskej republiky v Slovenskej republike so sídlom vo Viedni Ebdollahom Molaeiom. Poďakoval mu za jeho takmer 5 - ročné aktívne pôsobenie na Slovensku. Partneri zároveň zhodnotili úroveň bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskou republikou a Iránom a aktuálny vývoj v oblasti Perzského zálivu.

"Situácia v Perzskom zálive len potvrdzuje nutnosť udržiavania komunikačných kanálov,“ uviedol Parízek a doplnil "v každom prípade je podstatné si uvedomiť, že všetky otvorené otázky medzinárodnej scény sa dajú v prvom rade riešiť diplomaticky". Ďalej podčiarkol, že záujmom Slovenska, ako člena EÚ, je pokračovanie v implementácii jadrovej dohody a plnenia si všetkých záväzkov, ktoré z nej vyplývajú.

Veľvyslanec Ebdollah Molaei ocenil otvorený a ľudský prístup počas jeho pôsobenia na Slovensku. Vyjadril presvedčenie, že existuje možnosť rozšírenia bilaterálnych vzťahov nielen v politickej či ekonomickej oblasti, ale aj v kultúrnej a vzdelávacej. V súčasnosti na slovenských vysokých školách študuje približne 200 študentov z Iránu.