Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Štátny tajomník M. Klus odcestuje na dvojdňovú návštevu Litvy

Martin Klus, archívne foto. Foto: TASR – Dano Veselský

V rámci bilaterálnych konzultácií bude rokovať s viceministrom Ministerstva zahraničných vecí Litovskej republiky Arnoldasom Pranckevičiusom.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Martin Klus odcestuje na budúci týždeň na dvojdňovú pracovnú návštevu Litvy. Litovskú republiku navštívi 15. a 16. novembra. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu diplomacie.

V rámci bilaterálnych konzultácií bude rokovať s viceministrom Ministerstva zahraničných vecí Litovskej republiky Arnoldasom Pranckevičiusom. "Hlavnými témami budú aktuálne európske otázky, ako sú koordinácia opatrení v rámci boja proti pandémii COVID-19, konferencia o budúcnosti Európy, reforma azylovej a migračnej politiky Európskej únie a otázka právneho štátu," priblížilo ministerstvo.

Súčasťou programu štátneho tajomníka bude aj návšteva Jednotky NATO pre integráciu síl (NATO Force Integration Unit), v rámci ktorej pôsobí aj príslušník Ozbrojených síl SR. Navštívi tiež vonkajšiu hranicu EÚ, keďže na ochrane pred nelegálnou migráciou sa aktuálne podieľajú aj štyria príslušníci Policajného zboru v rámci misie Frontex. Súčasťou návštevy bude aj otvorenie honorárneho konzulátu SR vo Vilniuse.