Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Štátny tajomník MŠVVaŠ Ľ. Paulis sa zastal SAV a slovenských vedcov

Na archívnej snímke štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ľudovít Paulis. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Reagoval tak na piatkové vyjadrenia na adresu vedcov v súvislosti s vakcínou Sputnik V.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Ľudovít Paulis stojí za Slovenskou akadémiou vied (SAV) a slovenskými vedcami. Reagoval tak na piatkové vyjadrenia na adresu vedcov v súvislosti s vakcínou Sputnik V. TASR o tom informoval odbor komunikácie MŠVVaŠ.

"Naši vedci sú mimoriadne kvalitní, o čom svedčia aj medzinárodné uznania a publikácie. Som na ich prácu a prácu Slovenskej akadémie vied hrdý a dôverujem im a ich analýzam," uviedol Paulis. Ako dodal, výskum slovenských vedcov je rovnako kvalitný naprieč všetkými odbormi, počnúc digitálnymi technológiami cez automotive až po mikrobiológiu a medicínu.

Minister financií Igor Matovič (OĽANO), ktorý vo štvrtok (8. 4.) rokoval v Moskve, v piatok povedal, že Rusi sa cítia byť mimoriadne poškodení tým, že Štátny ústav pre kontrolu liečiv zveril posúdenie vakcíny Sputnik V neregistrovanému laboratóriu, ktorého výsledky narušili reputáciu vakcíny po celom svete. Biomedicínske centrum SAV toto tvrdenie zásadne odmieta.