Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Štátny Tipos potvrdil obvinenie svojho šéfa Mareka Kaňku

Marek Kaňka, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. Foto: Andrej Hrušovský

Policajti NAKA vykonávajú podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Bárdyovej od skorých ranných hodín vo viacerých krajoch v rámci Slovenka zaisťovacie úkony.

Bratislava 9. júna (TASR) – Generálneho riaditeľa štátnej lotériovej spoločnosti Tipos Mareka Kaňku obvinila Národná kriminálne polícia (NAKA) spolu s ďalšími 24 osobami a šiestimi firmami pre podozrenie z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti. Obvinenie vo štvrtok potvrdila spoločnosť Tipos s tým, že Kaňka voči nemu podal sťažnosť.

"Marekovi Kaňkovi bolo vo štvrtok doručené obvinenie, v tejto súvislosti bol vypovedať na polícii. Voči obvineniu podal sťažnosť, keďže obvineniam nerozumie a momentálne ich študuje jeho právny zástupca. Podľa toho následne zváži ďalšie kroky," uviedol Tipos.

Policajti NAKA vykonávajú podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Bárdyovej od skorých ranných hodín vo viacerých krajoch v rámci Slovenka zaisťovacie úkony. Poznamenala, že pre úkony trestného konania zatiaľ nie je možné k prípadu poskytnúť akékoľvek bližšie informácie.

Portál Aktuality.sk informoval, že policajná akcia súvisí s biznisom s pohonnými látkami, daňovými trestnými činmi a s praním špinavých peňazí.