Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Stavebnú spoločnosť Doprastav vyšetruje polícia

Stavba, ktorú realizovalo združenie firiem Doprastav, Strabag, Váhostav-SK a Metrostav. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

"Bolo začaté trestné stíhanie vo veci poškodzovania veriteľa," uviedlo pre Denník N policajné prezídium.

Bratislava 20. marca (TASR) - Národná kriminálna agentúra začala vyšetrovanie stavebnej spoločnosti Doprastav. Dôvodom má byť podozrenie, že firma dostávala od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) peniaze na diaľnice, ktoré stavala, ale neposielala ich ďalej firmám a živnostníkom, ktorí jej s prácou pomáhali. Informoval o tom na svojej internetovej stránke Denník N.

"Bolo začaté trestné stíhanie vo veci poškodzovania veriteľa," potvrdilo pre denník policajné prezídium. Vyšetrovanie začalo na základe anonymného podnetu, ktorý policajti ešte doplnili o vlastné zistenia.

Ak by sa preukázalo, že Doprastav obchodných partnerov poškodil, vinníci by mohli ísť do väzenia na 2 až 8 rokov. S najväčšou pravdepodobnosťou sa podľa denníka trestné stíhanie týka toho, že Doprastav nielenže neplatil dodávateľom, ale napokon skonštatoval, že im už nikdy nezvládne vyplatiť faktúry celé, a preto sa musí väčšina z nich škrtnúť. Zato očistený Doprastav bude ďalej stavať diaľnice.

Reštrukturalizáciu Doprastavu odobril súd. Veriteľom má na základe nej v priebehu piatich rokov vrátiť približne tretinu z toho, čo im dlhuje.