Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Stavrovská: Monitorovací tím navštívil 6 zariadení sociálnych služieb

Zuzana Stavrovská, archívna snímka. Foto: TASR Marko Erd

Monitorovacie návštevy sa realizujú napríklad v zariadeniach sociálnych služieb, psychiatriách, väzniciach či školách.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Monitorovací tím Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím navštívil za toto leto, a zároveň za tento rok, šesť zariadení sociálnych služieb. V auguste má v pláne ešte zmonitorovať dve psychiatrie a v septembri jednu. Pre TASR to uviedla komisárka Zuzana Stavrovská.

Monitorovacie návštevy sa realizujú napríklad v zariadeniach sociálnych služieb, psychiatriách, väzniciach či školách. "Výjazdový tím úradu komisára vycestuje do rôznych zariadení, kde osobne monitoruje dodržiavanie Dohovoru OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím," priblížila komisárka.

Ako dodala, monitorovacie návštevy tento rok vymedzili na letné mesiace, najmä z dôvodu uvoľnenejšej pandemickej situácie. Výsledky plánujú spracovať v individuálnych správach, ktoré zasielajú monitorovanému subjektu spolu s uloženými opatreniami na nápravu.

"Následne spolu komunikujeme a sledujeme, ako daný monitorovaný subjekt uložené opatrenia plní," vysvetlila Stavrovská. Sumárne zhrnutie všetkých monitorovacích aktivít za daný kalendárny rok bude zverejnené v Správe o činnosti komisára pre osoby so zdravotným postihnutím za rok 2022.