Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Stáž v parlamente funguje dištančne, je na nej 40 študentov

Na archívnej snímke rokovanie 8. schôdze Národnej rady SR 4. júna 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Prihlasovanie by malo podľa slov odboru komunikácie tradične trvať do 15. mája. Následne by sa mali v júni konať osobné pohovory s uchádzačmi.

Bratislava 21. februára (TASR) - V rámci stáže v Národnej rade (NR) SR pôsobí aktuálne 40 študentov. Hoci stáž pokračuje aj v súčasnosti, pre pandémiu nového koronavírusu sa koná dištančnou formou. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady (NR) SR.

"Stážisti nastúpili na stáž na jeseň 2020. Podmienky výkonu stáže sú však prispôsobené epidemiologickej situácii a prijatým opatreniam. Stáž prebieha dištančne a stážisti vykonávajú úlohy na diaľku podľa pokynov školiteľov z jednotlivých útvarov Kancelárie NR SR," ozrejmil odbor.

Stáž bude pokračovať aj v ďalšom roku. Informácie o budúcom ročníku plánuje kancelária zverejniť na webe parlamentu koncom februára. Prihlasovanie by malo podľa slov odboru komunikácie tradične trvať do 15. mája. Následne by sa mali v júni konať osobné pohovory s uchádzačmi. "Tie sa však uskutočnia s ohľadom na epidemiologickú situáciu. Pokiaľ by situácia neumožňovala osobný pohovor, tak by sa pohovory konali prostredníctvom videohovorov alebo by sa presunuli na september," dodala kancelária.

Podmienky pre záujemcov o stáž sa meniť nebudú. Musí ísť o študentov vysokých škôl, ktorí sú v čase podávania prihlášok aspoň v druhom ročníku bakalárskeho stupňa štúdia. Uchádzač musí tiež ovládať angličtinu alebo francúzštinu aspoň na úrovni B2. Kancelária dodala, že podmienkou je i záujem o verejné dianie na Slovensku a v zahraničí.