Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Sťažnosťou súdnej úradníčky Veroniky Š. sa už zaoberá súd v Bratislave

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Okrem dvoch obvinených OS BA V zobral 9. marca do väzby aj ďalšieho obvineného - Jozefa H., ktorý je podľa mediálnych správ zamestnancom Najvyššieho súdu SR.

Bratislava 25. marca (TASR) - Krajský súd v Bratislave (KS) sa už zaoberá sťažnosťou vyššej štátnej úradníčky Okresného súdu Bratislava I (OS) Veroniky Š. voči rozhodnutiu OS Bratislava V, ktorý ju spoločne s Andreou F. zobral 9. marca v drogovej afére do väzby.

"Predmetná vec bola odvolaciemu KS v Bratislave doručená 24. marca. Príslušný senát vo veci rozhodne v zákonnej lehote, to znamená v lehote piatich pracovných dní," informoval v stredu TASR hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak. O sťažnosti sa bude rozhodovať na neverejnom zasadnutí.

Okrem spomínaných dvoch obvinených OS BA V zobral 9. marca do väzby aj ďalšieho obvineného - Jozefa H., ktorý je podľa mediálnych správ zamestnancom Najvyššieho súdu SR. Nižší súd ich zobral do väzby z dôvodu takzvanej preventívnej, teda dôvodnej obavy, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti. Jozef H. sa vzdal sťažnosti, a teda rozhodnutie nižšieho súdu v jeho prípade bolo právoplatné. Veronika Š. je v súvislosti s obvinením postavená mimo službu.

Na trojicu zo štyroch zadržaných podal prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava V návrh na vzatie do väzby 6. marca z obzvlášť závažného zločinu (OZZ) nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Pár dní predtým po protidrogovom zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s názvom Veža vyšetrovateľ obvinil štyri osoby. Ladislav L., Veronika Š., Jozef H. a Andrea F. sa mali zaoberať predajom kokaínu od roku 2017 až doteraz, a to hlavne v Bratislave. NAKA zasahovala v Bratislave, Nitre a na Záhorí. Pri prehliadkach polícia zaistila väčšie množstvo kokaínu v hodnote tisícov eur a marihuanu.