Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Slovensko

Sting opäť uchvátil Bratislavu koncertom plným hitov

Na snímke britský hudobník Sting vystupuje počas koncertu v Bratislave v sobotu 1. júna 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Chémia medzi pódiom a hľadiskom zafungovala už od prvej skladby Voices Inside My Heart z tretieho albumu skupiny Police Zenyatta Mondatta.

Bratislava 2. júna (TASR) - Neprešli ani dva týždne od špičkového bratislavského koncertu Roda Stewarta a slovenská metropola vítala ďalšieho špičkového britského umelca. Sting v rámci Sting 3.0 Tour to Europe vystúpil v sobotu večer (1. 6.) v zaplnenej Tipos aréne. Fanúšikovia ho privítali už ako 'starého známeho', veď to bolo jeho deviate vystúpenie na Slovensku. Vrátil sa po necelých dvoch rokoch od koncertu v Košiciach, kde hral 28. septembra 2022.

Na pódiu hudobné nástroje, široká zadná projekcia, dve postranné obrazovky, tri svetelné rampy a na pódiu trojica muzikantov, okrem Stinga jeho dlhoročný gitarista Dominic Miller a bubeník Chris Maas.

Chémia medzi pódiom a hľadiskom zafungovala už od prvej skladby Voices Inside My Heart z tretieho albumu skupiny Police Zenyatta Mondatta, vydaného v októbri 1980. Sting v playliste striedal skladby z éry Police a sólovej dráhy, postupne prišli na rad Synchronicity II, Message in a Bottle z druhého albumu Police Reggatta de Blanc (október 1979) a prvý veľký aplauz arény, If I Ever Lose My Faith in You, Every Little Thing She Goes Is Magic, Fields of Gold a opäť veľká odozva arény, I Wrote My Name, Never Coming Home, Mad About You, When We Dance, Fortress Around Your Heart, Driven to Tears.

Na snímke britský hudobník Sting (vpravo) vystupuje počas koncertu v Bratislave v sobotu 1. júna 2024.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Hit Englishman in New York si so Stingom zaspievala celá aréna, pokračoval skladbou Can't Stand Losing You, Shape of My Heart, Walking on the Moon, So Lonely z debutového albumu Police Outlandos d'Amour (november 1978), Desert Rose, King of Pain a na záver vypaľovák Every Breath You Take.

Mohutným skandovaním si zaplnená aréna vypýtala dva prídavky v podobe hitov Roxanne a Fragile. Prvý júnový večer sa v aréne zišli pamätníci, staršia, stredná i mladšia generácia, všetci však nešetrili dlane ani hlasivky. Bratislava nezažíva každý deň takú skvelú atmosféru a dojatý bol aj samotný Sting pri záverečnej klaňačke a poďakovaní za nádherný večer.

K tejto atmosfére prispela ako predskokanka aj francúzsko - talianska speváčka Giordana Angi, najviac hľadisko zareagovalo na jej cover verziu piesne Mann! Feel Like A Woman z repertoáru kanadskej speváčky Shanie Twain.

Gordon Matthew Thomas Sumner, tak znie Stingovo civilné meno, založil v januári 1977 skupinu Police, spoluhráčmi boli Andy Summers a Stewart Copeland. Rozišli sa v roku 1986, vydali päť štúdiových albumov, v hitparáde mali celkom 18 skladieb, z nich päť sa dostalo na prvé miesto.

Na sólovej dráhe vydal Sting pätnásť štúdiových albumov, najnovší The Bridge vyšiel v novembri 2021, v singlovej TOP 40 hitparáde mal 22 skladieb. Sólovo aj so skupinou získali 16 cien Grammy. Spolu so skupinou Police a sólovo predal viac ako 100 miliónov platní. Prvý koncert v Bratislave odohral 12. marca 2000. Aktuálne turné 3.0 odštartoval 25. mája v Drážďanoch, po Bratislave bude 4. júna koncertovať v Plzni, 6. júna v Gdansku.