Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Novozaložená strana 7 statočných postaví kandidátov do volieb vo VÚC

Členovia strany sa chcú v blízkej dobe zamerať na budovanie svojich štruktúr, získavanie nových sympatizantov a predkladanie ďalších návrhov a riešení pre Slovensko.

Košice 16. júna (TASR) - Ustanovujúci kongres novozaloženého politického hnutia s názvom 7 statočných Regionálna strana Slovenska, sa uskutočnil počas tohto víkendu v Košiciach. Hlavnými bodmi kongresu boli voľby orgánov strany a predstavenie jej programu.

"Členovia strany zvolili za predsedu 7 statočných Vladimíra Gürtlera z Košíc, podpredsedami strany sa stali Kosmas Bekiaris z Košíc, Milan Lapšanský z Nitry a Ľubomír Vasilišin z Prešova,"
informoval TASR hovorca strany Ladislav Miko.

Na margo politického programu 7 statočných, Regionálnej strany Slovenska jej predseda uviedol, že je proti bratislavskému centralizmu a požaduje, aby bolo v každom krajskom meste zriadené jedno ministerstvo, čím by mohlo dôjsť k zníženiu možnej politickej korupcie z titulu centralizácie.

Strana bude zároveň trvať na tom, aby boli do Národnej rady SR priamo zvolení šiesti poslanci s najvyšším počtom hlasov získaným vo voľbách do Vyšších územných celkov (VÚC). Politici by podľa názoru členov strany mali vykonávať najviac dve funkcie, a to maximálne počas dvoch volebných období po sebe.

Nová regionálna strana zároveň poukazuje na nutnosť okamžitého riešenia problémov súvisiacich s podvodmi na DPH. Chce sa zároveň pričiniť o to, aby plat každého zamestnanca do hodnoty 700 eur v budúcnosti nepodliehal zdaneniu.

"Výpadok štátu z tejto dane je minimálny, zvýši sa tým reálny príjem a spotreba občanov, a to všetko bez závažného dopadu na príjmy štátneho rozpočtu," vyhlásil podpredseda 7 statočných Ľubomír Vasilišin. Strana má podľa Miku pripravené riešenia aj pre problematiku neprispôsobivých občanov.

Členovia strany sa chcú v blízkej dobe zamerať na budovanie svojich štruktúr, získavanie nových sympatizantov a predkladanie ďalších návrhov a riešení "ako zmeniť Slovensko na lepšiu a zelenšiu krajinu už pri najbližších VÚC voľbách," poznamenal Miko s tým, že strana sa zatiaľ politicky nevyprofilovala. "7 Statočných chce na rozdiel od takzvanej novej, či starej pravice a ľavice, občanov spájať."