Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Strana Za ľudí avizuje podpis dohody o neútočení s PS/Spolu a KDH

Na snímke zľava podpredsedovia strany Michal Luciak, Vladimír Ledecký a Veronika Remišová, predseda strany Za ľudí Andrej Kiska, podpredsedovia Jana Žitňanská a Juraj Šeliga počas tlačovej konferencie. Foto: TASR - Milan Kapusta

Ako informovali zo strany Za ľudí, koalícia PS/Spolu oznámila strane mailom, že v priebehu dnešného dňa dohodu doručí kuriér.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Neparlamentná strana Za ľudí sa má pridať k dohode o neútočení, ktorú v lete podpísali mimoparlamentné strany KDH a koalícia PS/Spolu. Predseda strany Za ľudí Andrej Kiska mal svoj podpis k dohode pridať v pondelok, termín podpisu sa napokon posúva pre zrušené stretnutie lídrov strán.

Ako informovali zo strany Za ľudí, koalícia PS/Spolu oznámila strane mailom, že v priebehu dnešného dňa dohodu doručí kuriér. "Myslím si, že tak dôležitý dokument, ktorý hovorí o vzájomnej spolupráci, by sme mali podpísať osobne, a preto sme pripravení spoločne nájsť náhradný termín a teším sa na stretnutie," uviedol Kiska.

Kiska v októbri avizoval, že okrem pripojenia sa k paktu o neútočení navrhuje doplniť odmietnutie spolupráce so Smerom-SD, SNS, kotlebovcami a Štefanom Harabinom. Dohoda o neútočení, ktorú zatiaľ podpísali PS/Spolu a KDH, obsahuje dva konkrétne záväzky. Strany sa dohodli na vzájomnom neútočení v predvolebnej kampani. Chcú tiež hľadať prienik v programových prioritách budúcej vlády.