Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Novým predsedom strany Spolu - OD sa stal Miroslav Kollár

Na archívnej snímke Miroslav Kollár . Foto: TASR Michal Svítok

V súboji o post šéfa strany sa Kollár stretol s doterajším predsedom Jurajom Hipšom.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Novým predsedom mimoparlamentnej strany Spolu - občianska demokracia (OD) sa stal Miroslav Kollár, zvolili ho na sobotňajšom sneme strany. Pre TASR to potvrdil hovorca strany Matej Bučko.

Kollár sa v statuse na sociálnej sieti poďakoval za dôveru. "Pokračujeme v práci na lepšom Slovensku, verím, že všetci SPOLU. A, samozrejme, nebudeme sa vyhýbať ani spolupráci s najbližšími partnermi," uviedol.


V súboji o post šéfa strany sa Kollár stretol s doterajším predsedom Jurajom Hipšom. V prípade oboch kandidátov išlo tiež o voľbu filozofie smerovania strany. Kým Kollár je presvedčený, že Spolu má fungovať samostatne ako stredopravá a občianskodemo­kratická strana, Hipš presadzoval spojenie s Progresívnym Slovenskom (PS), ktoré by umožnilo získať dostatočné percentá vo voľbách a využiť tak odborný potenciál strany pre vytvorenie alternatívy voči súčasnej i minulej vláde.

K spojeniu s PS vyzvala aj predsedníčka "progresívcov" Irena Bihariová, v otvorenom liste členom strany Spolu argumentovala názorovou i hodnotou blízkosťou oboch politických subjektov.

Oficiálnu tlačovú konferenciu po skončením snemu má Spolu-OD naplánovanú o 17.00 h.