Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Strany okolo Maďarského fóra chcú rokovať s inými o budúcej spolupráci

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Chcú hľadať spoločné hodnoty a prieniky pre povolebnú spoluprácu, ktorá by umožnila vytvorenie stabilnej a zodpovednej vlády.

Bratislava 19. mája (TASR) - Zoskupenie s názvom Maďarské fórum (MF), Občianski demokrati Slovenska (ODS), Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana je pripravené rokovať s ďalšími demokratickými stranami o povolebnej spolupráci. Zároveň majú v najbližších týždňoch predstaviť volebný program. Informovali o tom predstavitelia ODS.

Zoskupenie deklaruje rozhovory s ďalšími demokratickými politickými subjektmi. Chcú hľadať spoločné hodnoty a prieniky pre povolebnú spoluprácu, ktorá by umožnila vytvorenie stabilnej a zodpovednej vlády.

Volebný program bude spoločným výsledkom práce odborníkov z týchto strán v oblastiach, ktoré kopírujú jestvujúce vládne ministerstvá. "Strany budú vystupovať pod spoločným názvom kandidátky 'Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana', ktorý je zaregistrovaný na ministerstve vnútra," skonštatoval šéf ODS Pavel Macko.

Zoskupenie Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana vzniklo premenovaním strany Maďarské fórum.