Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Stredoškoláci budú súťažiť v spracovaní informácií na počítači

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Do finálového kola 58. ročníka súťaže v spracovaní informácií na počítači postúpilo 44 žiakov stredných odborných škôl a obchodných akadémií z rôznych kútov Slovenska.

Prievidza 5. marca (TASR) - Stredoškoláci z celého Slovenska budú súťažiť v spracovaní informácií na počítači. Celoštátne finálové kolo bude hostiť Obchodná akadémia v Prievidzi 25. až 27. marca. TASR o tom informoval riaditeľ školy Ivan Kadlečík.

"Spracovanie informácií na počítači patrí medzi stredoškolské súťaže, ktoré každoročne sprevádza rastúci záujem žiakov. Stredoškoláci tak dokazujú svoj pozitívny vzťah k novým technológiám a mimoriadnu vytrvalosť v súťaži, ktorá vyžaduje skĺbenie rýchlosti so sústredenosťou a precíznosťou," skonštatoval Kadlečík.

Súťažiaci, ktorí postúpili z krajských na celoštátne finálové kolo, majú podľa neho pred sebou úlohy ako písanie na počítači, kde sa hodnotí rýchlosť a presnosť, ďalej úprava textu na počítači, pri ktorej je dôležitá rýchlosť i precíznosť, ako i wordprocessing v podobe profesionálneho spracovania textu. Súťaž otvára slovenskej reprezentácii dvere na majstrovstvá sveta INTERSTENO 2024.

Do finálového kola 58. ročníka súťaže v spracovaní informácií na počítači postúpilo 44 žiakov stredných odborných škôl a obchodných akadémií z rôznych kútov Slovenska.

Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, metodickým a odborným garantom je Štátny inštitút odborného vzdelávania.