Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Stredoškoláci môžu na vlastnej koži zažiť deň vysokoškoláka na UK

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave. Foto: TASR Dano Veselský

Reč je o študentoch UK, ktorí online priblížia svoje štúdium na fakulte. Záujemcovia o štúdium sa môžu pýtať aj na to, na čo by sa pedagógov spýtať neodvážili.

Bratislava 14. mája (TASR) - Stredoškolákom, ktorých prijali na viacero vysokých škôl a rozmýšľajú, kam nastúpiť, môže pri rozhodovaní pomôcť podujatie Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Ešte pred nástupom na vysokú školu môžu na vlastnej koži zažiť deň vysokoškoláka, pozrieť sa do zákulisia štúdia a získať informácie priamo od študentov UK. Online podujatie Zaži deň v koži vysokoškoláka sa uskutoční v utorok 18. mája o 9.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Lenka Miller.

Na vlastnej koži zažili prax v laboratóriách, zábavu na internátoch, učenie na záverečné skúšky, atmosféru AmosFestu, ale aj koronakrízu a štúdium z domu. Teraz sa o tieto zážitky podelia s tými, ktorí sa už čoskoro zvažujú zapísať na univerzitu. Reč je o študentoch UK, ktorí online priblížia svoje štúdium na fakulte. Záujemcovia o štúdium sa môžu pýtať aj na to, na čo by sa pedagógov spýtať neodvážili.

"Radi privítame všetkých mladých ľudí, ktorí sa zatiaľ nerozhodli pre vysokú školu. Okrem maturantov môže podujatie zaujať aj študentov, ktorí budú končiť až na budúci rok. Verím, že viacerí z nich sa neskôr stanú študentmi našej univerzity," uviedol rektor UK Marek Števček. Podujatie má šesťročnú tradíciu. Po minulé roky bolo zamerané na nižšie ročníky stredných škôl počas maturít končiacich študentov. Vlani sa pre pandémiu a zrušené maturity presunulo do online priestoru, kde si študenti mohli pozrieť prednášky odborníkov z predošlých rokov na rozličné témy.