Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Stredoškoláci nazreli do sveta vrcholového manažmentu

Ja Slovensko n.o. Foto: Facebook

Nezisková organizácia JA Slovensko je vzdelávacia organizácia, ktorá 25 rokov realizuje v školách ucelenú koncepciu nadštandardného zážitkového vzdelávania.

Bratislava 5. októbra (TASR) – Najaktívnejší študenti programov neziskovej organizácie JA Slovensko dnes v Bratislave nazreli do sveta vrcholového manažmentu. Túto príležitosť dostali za umiestnenie sa na popredných priečkach v celoslovenských súťažiach.

Manažéri počas Leaders for a Day (Jeden deň lídrom) strávia so študentom jeden deň. Zároveň takýmto spôsobom získavajú prehľad o svojich potenciálnych zamestnancoch, ich kvalifikácii a zručnostiach. "Projekt Leaders for a Day otvára študentom dvere k vrcholovým manažérom a umožňuje nahliadnuť do ich bežného pracovného života. Študenti tak majú možnosť bližšie spoznať reálne prostredie firmy a bližšie sa pozrieť na problémy, s ktorými vrcholoví manažéri denno-denne zápasia. To im pomôže vytvoriť si realistický obraz o ich vlastnej budúcnosti a lepšie nastaviť očakávania, s ktorými prichádzajú na trh práce," uviedla predsedníčka Správnej rady JA Slovensko Danica Balážová. Ako dodala, pre ňu osobne bol tento deň plný zaujímavých momentov a užitočnej interakcie so študentom, počas ktorého sa dozvedela aj mnoho nových informácií.

Študenti pred stretnutím s lídrami strávili v stredu (4.10.) workshopmi na tému štart podnikania a online marketing. "Stráviť jeden deň v tieni lídra je príležitosťou, ktorá študentom rozšíri ich obzory. Osobne som vďaka tejto skúsenosti zistila, aké veľké spektrum schopností musí ovládať niekto, kto je v riadiacej pozícii. Leaders for a Day boli pre mňa dva dni plné skvelých zážitkov," povedala Alžbeta Bujdošová, študentka Gymnázia na Trebišovskej ulici v Košiciach.

Nezisková organizácia JA Slovensko je vzdelávacia organizácia, ktorá 25 rokov realizuje v školách ucelenú koncepciu nadštandardného zážitkového vzdelávania. Formuje podnikateľské myslenie a finančnú gramotnosť mladých ľudí a ponúka preventívne riešenia pre ich zamestnanosť. V spolupráci so školami vytvára priaznivé a stimulujúce prostredie pre rozvoj osobných kompetencií študentov a učiteľov v rámci podnikateľského vzdelávania.