Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Slovensko

Stredoškoláčky sa stále môžu prihlásiť do IT akcie Girl's Day

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Program bude tento rok formou živého online vysielania z Girl's Day štúdia, jedinou podmienkou účasti je včasná registrácia.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Stredoškoláčky sa môžu ešte prihlásiť do projektu Girl's Day, termín je do 20. apríla. Podujatie sa na Slovensku uskutoční už po ôsmy raz. Jeho ambíciou je motivovať dievčatá k štúdiu informatiky, kariére i podnikaniu v tomto sektore. Záujemkyne sa môžu prihlásiť cez registračný portál na stránke www.girlsday.sk. TASR o tom informovala riaditeľka Aj Ty v IT Petra Kotuliaková.

"Girl's Day je pre nás každoročne oslavou príležitostí, ktoré sa otvárajú pre dievčatá v oblasti technológií," uviedla Kotuliaková s tým, že je súčasťou osláv Medzinárodného dňa žien a dievčat v IT, ktorý tento rok pripadol na 22. apríla.

Približne dvojhodinový program z Girl's Day štúdia budú podľa jej slov tvoriť interaktívne vstupy a krátke videá na témy "Prečo by si mala rozumieť technológiám" a "Keď ťa neúspech nakopne". Kotuliaková doplnila, že na záver bude moderovaná diskusia s názvom Spoznaj IT faCOOLty o štúdiu a atmosfére na slovenských IT fakultách, spoločne s ich aktuálnymi i čerstvo skončenými študentkami.

Na Slovensku projekt organizačne zastrešuje občianske združenie Aj Ty v IT. Napriek pandémii pripravilo program, ktorý má dievčatám priblížiť informácie z pozadia IT firiem, ale aj osobné skúsenosti žien a dievčat, ktoré v IT pracujú alebo ho študujú. Program bude tento rok formou živého online vysielania z Girl's Day štúdia, jedinou podmienkou účasti je včasná registrácia.