Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Stredoškoláčky vymýšľali, ako podporiť ženy v kariérnom raste

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Súťaž sa konala v rámci vzdelávacieho programu Aplikovaná ekonómia, ktorý ponúka podnikateľské, ekonomické a finančné vzdelávanie.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Navrhnúť realizovateľné, efektívne a dlhodobo udržateľné riešenie, ako podporiť dievčatá a ženy v aktívnom profesionálnom a kariérnom raste, osobnostnom rozvoji a aktívnom využívaní príležitostí, bolo úlohou študentiek stredných škôl počas súťaže Female Leadership Innovation Camp. Najlepším spomedzi prezentovaných nápadov sa stal projekt Zbav sa svojich zábran. TASR o tom informovala riaditeľka vzdelávacej organizácie Junior Achievement (JA) Slovensko Eva Vargová.

Súťaž sa konala v rámci vzdelávacieho programu Aplikovaná ekonómia, ktorý ponúka podnikateľské, ekonomické a finančné vzdelávanie. "Je založený na získavaní praktických skúseností a zručností tak, aby sa rozvíjali vzdelávacie, komunikačné, personálne a pracovné kompetencie študentov," priblížila Vargová s tým, že na súťaži sa zúčastnilo 48 stredoškolských študentiek z celého Slovenska.

Cieľom víťazného projektu Zbav sa svojich zábran by malo byť prostredníctvom tematických workshopov určených pre základné a stredné školy, ale i širokú verejnosť pomôcť ženám presadiť, rozvíjať sa a "byť líderkou". Jeho autorkami boli Zuzana Bieliková, Amy Ella Danková, Karolína Korpášová a Romana Lučanová.