Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Nápady stredoškolákov pomáhajú tým, ktorí to potrebujú

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Študenti mali navrhnúť konkrétny projekt z oblasti spoločenskej zodpovednosti s cieľom pomôcť vybranej znevýhodnenej skupine či jednotlivcovi.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Stredoškoláci zo Slovenska a Čiech riešili aktuálnu výzvu spoločenskej zodpovednosti a pomoci tým, ktorí to najviac potrebujú. Na medzinárodnej súťaži International Innovation Camp bolo ich úlohou zamyslieť sa nad tým, ako môže globálna firma pomôcť spoločnosti. TASR o tom informovala riaditeľka vzdelávacej organizácie Junior Achievement Slovensko Eva Vargová.

Stovka študentov stredných škôl sa zúčastnila súťaže, ktorú organizovala vzdelávacia organizácia Junior Achievement Slovensko v spolupráci s JA Czech a Citi. "Spoločenská zodpovednosť patrí k dôležitým hodnotám Citi a veľmi ma potešil záujem študentov o túto oblasť. Je vidieť, že pomoc tým, ktorí to potrebujú, im nie je ľahostajná a chcú sa aktívne podieľať na vytváraní pozitívnych hodnôt v našej spoločnosti," povedal Branislav Sandtner, generálny riaditeľ Citi na Slovensku.

Študenti mali navrhnúť konkrétny projekt z oblasti spoločenskej zodpovednosti s cieľom pomôcť vybranej znevýhodnenej skupine či jednotlivcovi. Jeho rozpočet nesmel presiahnuť 100.000 eur. Porota hodnotila realizovateľnosť a finančnú efektivitu, ale aj unikátnosť, inovácie a kreativitu riešení. Prvé miesto získal tím Be free zo Strednej priemyselnej školy stavebnej a geodetickej v Košiciach. Projekt je zameraný na cestovný ruch v danom regióne a pomoc mladým dospelým z detských domovov, ktorí dovŕšili vek 18 rokov. Prostredníctvom vzdelávacích kurzov zameraných aj na komunikáciu a jazyky, získajú kvalifikáciu ako sprievodcovia. Cieľom je poskytnúť im pracovnú príležitosť a podporiť aj rozvoj cestovného ruchu.