Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Streľbe na Fica sa venovali viaceré svetové agentúry a významné médiá

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Bezprostredne o tom informovali agentúry AP, AFP, Reuters i DPA, ale napríklad aj talianska agentúra ANSA či chorvátska agentúra HINA.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava/Berlín/Londýn 15. mája (TASR) - Streľbe na slovenského premiéra Roberta Fica, ktorá sa v stredu odohrala v Handlovej, sa venovali viaceré svetové médiá, uvádza TASR.

Bezprostredne o tom informovali agentúry AP, AFP, Reuters i DPA, ale napríklad aj talianska agentúra ANSA či chorvátska agentúra HINA.

V súvislosti so streľbou priniesli informácie aj spravodajské stanice CNN, BBC, France 24, Sky News či al-Džazíra, ako aj portál britského denníka The Guardian, server Politico, portál amerického denníka The Washington Post i britských novín The Independent, server Euractiv či stanica Deutsche Welle (DW).

Svetové médiá informovali o priebehu incidentu a citovali vyjadrenia slovenských predstaviteľov k streľbe vrátane stanoviska prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Prinášali však aj reakcie svetových lídrov.

Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Priestor pred Domom kultúry v Handlovej, kde sa zasadnutie vlády konalo, evakuovali.