Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Strojnícku fakultu STU v Bratislave bude viesť opäť Ľubomír Šooš

Ľubomír Šooš, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Pre Šooša ide už o štvrté funkčné obdobie a má pred sebou viacero výziev.

Bratislava 7. mája (TASR) - Dekanom Strojníckej fakulty Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave na funkčné obdobie 2021 – 2025 sa stal opäť Ľubomír Šooš. Voľby do funkcie dekana sa uskutočnili 27. apríla a vo štvrtok (6. 5.) bol vymenovaný povereným rektorom Oliverom Moravčíkom. TASR o tom v piatok informovala Renáta Sovišová z STU.

Pre Šooša ide už o štvrté funkčné obdobie a má pred sebou viacero výziev. Jeho hlavným cieľom je, aby sa Strojnícka fakulta STU stále posúvala vpred. Za prioritu označil tiež to, aby sa na fakulte mohlo mladým ľuďom odovzdať kvalitné vzdelanie.

Fakt, že bol opäť zvolený do funkcie dekana, vníma predovšetkým ako veľkú zodpovednosť. "Z pohľadu pedagogiky musíme v najbližších dvoch rokoch úspešne zvládnuť proces akreditácie našej fakulty. Veľkú pozornosť budeme venovať obnove laboratórií ako základného predpokladu pre kvalitnú pedagogiku a výskum. Z pohľadu osvety vynaložíme veľa úsilia na to, aby sa zvýšilo spoločenské uznanie technického vzdelania ako základného predpokladu pre žiadané a dobre platené zamestnanie," zdôraznil Šooš.