Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

ŠTS bude o návrhu na väzobné stíhanie Ľudovíta M. rozhodovať v sobotu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prokurátor ÚŠP podal z dôvodu obavy pred kolúznym konaním a obavy z pokračovania trestnej činnosti.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, bude o návrhu na väzobné stíhanie bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. rozhodovať v sobotu (19. 9.).

Ako TASR informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, rozhodovať začne od 15.00 h. Návrh na väzobné stíhanie podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na ŠTS v piatok.

Ľudovíta M. zadržala polícia vo štvrtok ráno (17. 9.) a obvinila ho zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu obmedzovania osobnej slobody a obzvlášť závažného zločinu vydierania.

Prokurátor ÚŠP podal z dôvodu obavy pred kolúznym konaním a obavy z pokračovania trestnej činnosti. K trestnej činnosti malo podľa štvrtkového vyjadrenia hovorcu Prezídia Policajného zboru Michala Slivku dôjsť v rokoch 2011 až 2017.

Vyšetrovateľ objasňuje aj ďalšiu činnosť Ľudovíta M. Polícia preto žiada o kontaktovanie prípadných poškodených a podanie svedectva.