Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

ŠTS bude rozhodovať o väzbe pre dvojicu z pondelkovej akcie NAKA

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Policajti v pondelok informovali, že v súvislosti s trestnou činnosťou zločineckej skupiny takáčovcov obvinili 14 osôb. Medzi zadržanými bol aj starosta obce.

Bratislava 28. septembra (TASR) – Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku začne vo štvrtok (29. 9.) rozhodovať o návrhu na väzobné stíhanie pre dvojicu obvinených z pondelkovej (26. 9.) akcie Národnej kriminálnej agentúry. Výsluch sa má začať od 10.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

"Výsluch dvoch obvinených osôb (JUDr. B. Š. a E. K.), na ktoré podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry návrh na vzatie do väzby, sa pred sudkyňou pre prípravné konanie ŠTS začne zajtra od 10.00 h," ozrejmila hovorkyňa. Prokurátor pre nich žiada kolúznu väzbu.

Policajti v pondelok informovali, že v súvislosti s trestnou činnosťou zločineckej skupiny takáčovcov obvinili 14 osôb. Medzi zadržanými bol aj starosta obce. Zasahovali v Bratislavskom a Žilinskom kraji. Obvinení sa mali dopustiť trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, hrubého nátlaku, ublíženia na zdraví, poškodzovania cudzej veci a porušovania domovej slobody.