Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

ŠTS: Finančníkovi Martinovi K. predĺžili väzbu o tri mesiace

Na archívnej snímke eskorta privádza finančníka Martina K. Foto: TASR Ján Krošlák

Martin K. sa nachádza od mája 2021 vo väzbe pre obvinenia z korupčnej trestnej činnosti v súvislosti s reštitučnými a nájomnými konaniami na Slovenskom pozemkovom fonde.

Pezinok 3. júna (TASR) - Finančníkovi Martinovi K. predĺžili väzbu o tri mesiace. Pôvodne mu mala uplynúť lehota 19. júna. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku o tom rozhodol v piatok doobeda na neverejnom zasadnutí. Rozhodnutie nie je právoplatné, obhajoba podala sťažnosť. Zaoberať sa ňou bude Najvyšší súd (NS) SR. TASR to potvrdil obhajca obvineného Dušan Ivan.

"Sudkyňa predĺžila väzbu Martina K. o ďalšie navrhované tri mesiace. Podali sme sťažnosť," priblížil obhajca. Doplnil, že Najvyšší súd bude zároveň rozhodovať aj o ich sťažnosti proti nedávnemu zamietnutiu žiadosti Martina K. o prepustenie z väzby.

Martin K. sa nachádza od mája 2021 vo väzbe pre obvinenia z korupčnej trestnej činnosti v súvislosti s reštitučnými a nájomnými konaniami na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF). Dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti vo vzťahu k orgánom verejnej moci. Predtým bol väzobne stíhaný aj pre kauzu Dobytkár, konkrétne od júla 2020 do marca 2021.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala vlani v máji osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so SPF, sedem z nich obvinila. Išlo o policajné akcie s krycími názvami Latifundista a Feudál. Kauzu Dobytkár, kde čelí Martin K. obžalobe, pojednáva banskobystrické pracovisko ŠTS.