Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

ŠTS: Jána P., obžalovaného z extrémizmu, oslobodili

Ilustračná snímka Foto: TASR

Rozsudok nie je právoplatný, rozhodovať bude Najvyšší súd SR.

Banská Bystrica 27. mája (TASR) - Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, v pondelok oslobodil spod obžaloby Jána P., ktorý čelil obžalobe zo zločinu rozširovania extrémistického materiálu. Rozsudok nie je právoplatný, rozhodovať bude Najvyšší súd SR.

"Bolo vyhlásené rozhodnutie - oslobodený spod obžaloby, nakoľko skutok nie je trestným činom. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor sa odvolal," uviedla pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil Jána P. zo zločinu rozširovania extrémistického materiálu páchaného po dlhší čas a verejne. Ako štatutárny zástupca združenia mal cez internet ponúkať, predávať, zasielať, rozširovať a uvádzať do obehu oblečenie a rôzne doplnky, napríklad tričká s podobizňou prezidenta vojnového Slovenského štátu Jozefa Tisa. Podľa polície išlo o písomné, grafické a obrazové vyhotovenie textov, hesiel a symbolov skupín a hnutí, ktoré v minulosti smerovali k potláčaniu základných ľudských práv a slobôd.