Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

ŠTS neotvoril proces so Štefanom Ž. pre ochorenie obžalovaného

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Obžaloba bola podaná pre podozrenie z podplácania exšéfa finančnej polície Bernarda S. Ide najmä o skutky nadväzujúce na kauzu mediálne známu ako Valčeky.

Pezinok 5. decembra (TASR) - Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v pondelok neotvoril proces v korupčnej kauze podnikateľa Štefana Ž. Dôvodom je ochorenie obžalovaného. Hlavné pojednávanie sa má najbližšie uskutočniť 10. januára 2023.

"Je tam lekárske ospravedlnenie, ktoré zakladá nemožnosť jeho účasti na hlavnom pojednávaní. Zatiaľ nie je dôvod sa domnievať, že by bolo účelové," uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Matúš Harkabus.

Obžaloba bola podaná pre podozrenie z podplácania exšéfa finančnej polície Bernarda S. Ide najmä o skutky nadväzujúce na kauzu mediálne známu ako Valčeky. Bernard S. by mal na najbližšom pojednávaní vypovedať.

Pôvodne Štefan Ž. čelil aj podozreniam z podplácania bývalého šéfa kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. V tomto prípade mu na začiatku roka bolo obvinenie zrušené Generálnou prokuratúrou (GP) SR.

Štefan Ž. má byť v príbuzenskom vzťahu s exministrom hospodárstva a súčasným poslancom Národnej rady SR Petrom Žigom.