Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

ŠTS odložil rozhodovanie o predĺžení väzby Jozefovi B.

Na archívnj snímke podnikateľ Jozef B. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podnikateľa obvinili a zadržali v rámci januárovej policajnej akcie Mýtnik.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku v pondelok zrušil pojednávanie o predĺžení väzby obvinenému podnikateľovi Jozefovi B. z kauzy Mýtnik. Pre TASR to potvrdil advokát obvineného Ľudovít Štanglovič.

Otázkou predĺženia väzby Jozefovi B. sa ŠTS začal zaoberať v piatok (19. 11.). Proces mal pokračovať v pondelok, súd pojednávanie nakoniec preložil.

Podnikateľa obvinili a zadržali v rámci januárovej policajnej akcie Mýtnik. V rámci akcie obvinili aj jeho brata Petra B., exšéfa finančnej správy Františka I., bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana G. a konateľku IT spoločnosti Allexis Janu R. V novembri Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v kauze Mýtnik aj Jozefa B. mladšieho, syna už obvineného Jozefa B.

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkali trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s korupciou. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka neskôr zastavil trestné stíhanie Petra B. ako nedôvodné, a to pre absenciu dôkazov. Jozef B. mladší je obvinený z trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.