Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

ŠTS odmietol obžalobu na advokáta Mareka P. pre závažné procesné chyby

Na archívnej snímke advokát Marek P. Foto: TASR - Jakub Kotian

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila advokáta Mareka P. v apríli za to, že sa mal podieľať na kriminalizácii prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Samosudca banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) odmietol obžalobu podanú prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na advokáta Mareka P. Dôvodom sú závažné procesné chyby. Rozhodnutie nie je právoplatné. TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Upozornil na to portál topky.sk.

Hovorkyňa ďalej priblížila, že sudca prípad vracia prokurátorovi, "pretože zistil závažné procesné chyby, najmä porušenie práva na obhajobu". Proti rozhodnutiu je možné podať sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Na ŠTS bola obžaloba na Mareka P. podaná pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny 9. septembra. O jej odmietnutí rozhodol samosudca 30. novembra.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila advokáta Mareka P. v apríli za to, že sa mal podieľať na kriminalizácii prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka. Po obvinení bol Marek P. takmer dva mesiace väzobne stíhaný.