Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

ŠTS pojednávanie v kauze Dobytkár zrušil, Ľubomír P. má COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V kauze Dobytkár sú obžalovaní okrem neho aj Ľubomír K., Juraj K., Milan K., Peter K. a aj nitriansky podnikateľ Norbert B. a finančník Martin K.

Banská Bystrica 3. augusta (TASR) – Hlavné pojednávanie v kauze Dobytkár, ktorá sa týka rozsiahlej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre, v stredu na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, zrušili. Dôvodom je ochorenie na COVID-19 jedného z obžalovaných Ľubomíra P., ktorý mal pokračovať vo výpovedi.

"V nedeľu si urobil antigénový test, toto oznámil súdu v pondelok a pozitívny bol aj PCR test. Na poslednom pojednávaní vypovedal a dnes mal pokračovať vo svojej výpovedi. Keby pojednávanie pokračovalo, bola by prerušená jeho výpoveď," reagoval Milan Cíbik, právny zástupca Ľubomíra P.



V kauze Dobytkár sú obžalovaní okrem neho aj Ľubomír K., Juraj K., Milan K., Peter K. a aj nitriansky podnikateľ Norbert B. a finančník Martin K. Obžaloba ich viní z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Na začiatku procesu niektorí vyhlásili, že sú nevinní vrátane Norberta B. a Martina K., niektorí využili svoje právo a nevyjadrili sa. Vinu priznal iba jeden zo spoluobžalovaných Viktor M.

Finančník Martin K. už vypovedal, trvá na svojej nevine, odmieta obžalobu voči svojej osobe. V stredu sa predpokladalo, že príde na rad aj Norbert B.

ŠTS zrušil hlavné pojednávanie aj vo štvrtok (4. 8.).

"Nie sú splnené podmienky na vykonanie hlavného pojednávania. V takých prípadoch je štandard, že sa odročuje a termíny sa rušia," konštatoval Marek Para, právny zástupca Norberta B. Jeho obhajoba tvrdí, že ich klient nemá v obžalobe svoj vlastný skutok. V rámci kauzy Dobytkár mu nepripisuje žiadny prospech, prokurátorovi údajne chýbajú dôkazy.

"Vnímam to ako vymyslenú kauzu a vyjadrím sa až v septembri, ak nebude opäť niekto chorý. Čakal som, že budem dnes vypovedať," uviedol obžalovaný Peter K.