Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

ŠTS: Prešovský mestský poslanec dostal za korupciu 5 rokov väzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rudolf D. mal od investora ľadovej plochy žiadať v apríli 2018 úplatok vo výške 20.000 eur.

Bratislava/Pezinok 22. marca (TASR) – Prešovský mestský poslanec Rudolf D. dostal za zločin prijímania úplatku päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Odpykať si ho má v ústave s minimálnym stupňom stráženia. V utorok o tom rozhodol samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné. Pre TASR to uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

"Rozsudok nie je právoplatný, keďže prokurátor aj obžalovaný podali proti nemu odvolanie,"
spresnila hovorkyňa. O odvolaniach bude rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR. Dĺžka trestu prešovského poslanca je na dolnej hranici trestnej sadzby.

Rudolf D. mal od investora ľadovej plochy žiadať v apríli 2018 úplatok vo výške 20.000 eur. Na rokovaní mestského zastupiteľstva mal za to pri schvaľovaní finančného príspevku vo výške 600.000 eur na výstavbu tréningovej ľadovej plochy hlasovať za návrh riešenia predložený žiadateľom – investorom.

Obžalovaný pripustil, že ho investor dvakrát požiadal o pomoc. Prvý raz mal intervenovať, aby sa proti výstavbe haly neuskutočnila petícia, a tiež mal byť oslovený s prosbou o pomoc pri výstavbe parkovacích miest. Odmieta, že by za to žiadal či prijal úplatok. Cíti sa byť nevinný.