Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Sudca rozhoduje o žiadosti o prepustenie z väzby Moniky J. a Denisy C.

Na snímke bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti SR za Smer-SD Moniku J. odvádzajú z pojednávacej miestnosti po výsluchu na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici, ktorý má rozhodnúť o žiadosti o prepustení z väzby v stredu 5. augusta 2020. Foto: TASR – Ján Krošlák

Sudca by mal svoje rozhodnutie zverejniť o 13:30.

Banská Bystrica 5. augusta (TASR) – O tom, či zostane bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika J., obvinená z trestných činov podplácania a prijímania úplatku v kauze Búrka, vo väzbe alebo pôjde na slobodu, rozhodne sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes popoludní. Konštatoval to po jej hodinovom výsluchu advokát Peter Erdős.

Podľa neho jeho klientka pred sudcom zdôvodnila svoju žiadosť o prepustenie z väzby. V tomto štádiu konania ju považuje za nedôvodnú, keďže už boli vypočutí kľúčoví svedkovia. K samotným skutkom nevypovedala.

„Máme za to, že môže byť vyšetrovaná na slobode a nie sú žiadne skutočnosti, ktoré by odôvodňovali, aby bola naďalej vo väzbe. Navrhli sme formu nahradenia väzby aj peňažnou zárukou, prípadne inými povinnosťami a obmedzeniami, konkrétne i kontrolou technickými zariadeniami, takzvaným náramkom," uviedol Erdős.



Výšku kaucie odmietol komentovať s tým, že „sme v neverejnom konaní, uvidíme, ako sa s tým súd vysporiada."

K dôvodom väzby pred sudcom vypovedala už aj Denisa C., obvinená z prijímania úplatku, ktorá sa mala v kauze Búrka tiež angažovať. Jej advokátka bližšie informácie k výsluchu nechcela médiám poskytnúť.

Sudca by mal svoje rozhodnutie zverejniť o 13:30.