Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

V. Morgoš dostal pre korupciu podmienečný trojročný trest

Ilustračné foto Foto: TASR

Korupčná trestná činnosť súvisela s činnosťou Okresného úradu (OÚ) Bratislava, odboru starostlivosti o životné prostredie.

Bratislava 24. januára (TASR) - Obvineného Vladimíra Morgoša odsúdili pre korupciu na úhrnný trojročný trest s päťročným odkladom. V pondelok o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku, keď schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a obvineným. Rozhodnutie je právoplatné. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Korupčná trestná činnosť súvisela s činnosťou Okresného úradu (OÚ) Bratislava, odboru starostlivosti o životné prostredie.

"Súd mu uložil úhrnný trest odňatia slobody vo výmere tri roky, výkon trestu odňatia slobody sa obvinenému podmienečne odkladá a zároveň sa mu ukladá probačný dohľad nad správaním v skúšobnej dobe, ktorá sa ustanovuje obvinenému na päť rokov," priblížila hovorkyňa s tým, že bol uložený aj peňažný trest vo výmere 10.000 eur.

Súčasťou probačného a mediačného dohľadu "bude v každom roku skúšobnej doby povinnosť zúčastniť sa ako verejnosť na jednom hlavnom pojednávaní na ŠTS v Pezinku alebo Banskej Bystrici v prejednávanej trestnej veci korupcie".

Obvinenia sa týkajú pokračovacieho zločinu prijímania úplatku v súbehu s pokračovacím prečinom legalizácie výnosu z trestnej činnosti. Morgoša zadržali počas policajnej akcie v roku 2018.