Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

VIDEO: Súd uložil ochranné opatrenia Sheile Sz., už nečelí obvineniu

Na archívnej snímke Sheila Sz. Foto: TASR Branislav Račko

Ako v stredu odznelo na ŠTS, v súčasnosti už vzhľadom na jej zdravotný stav nečelí obvineniu z extrémizmu, nebezpečného vyhrážania a iných trestných činov.

Pezinok 28. apríla (TASR) - Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a uložil Scheile Sz. psychiatrické liečenie ústavnou formou. Rozhodnutie nie je právoplatné.

Sheila Sz. a jej advokátka podali voči rozhodnutiu odvolanie. Bude o ňom rozhodovať Najvyšší súd SR. Sheila Sz. sa aktuálne nachádza v nemocnici v Pezinku. "Odvolávam sa, nie som psychicky chorá," povedala po rozhodnutí.



Ako v stredu odznelo na ŠTS, v súčasnosti už vzhľadom na jej zdravotný stav nečelí obvineniu z extrémizmu, nebezpečného vyhrážania a iných trestných činov. Obvinenie jej zastavili v januári. Predtým bola aj väzobne stíhaná.

Národná kriminálna agentúra ju zadržala 8. októbra 2020 a obvinila z viacerých trestných činov. Vyhrážala sa prostredníctvom videa aj prezidentke SR Zuzane Čaputovej. V minulosti mala napríklad pomočiť a spáliť Korán. Obvinenia voči nej vzniesli aj zo zločinu výroby extrémistických materiálov v spolupáchateľstve v súbehu s prečinom násilia proti skupine obyvateľov, prečinom hanobenia rasy a presvedčenia, ako i prečinom podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.