Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V piatok sa pred súd postaví údajný šéf bratislavskej pozemkovej mafie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Svätopluk Písecký

Hlavou zločineckej skupiny, zameranej na pozemky, mali byť Tibor H. a Zoltán P. Obžalovaní boli z viacerých zločinov.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku bude v piatok (12. 11.) pokračovať hlavné pojednávanie s údajnou hlavou bratislavskej pozemkovej mafie Tiborom H. Na pláne sú záverečné reči.

ŠTS na konci septembra po vykonaní listinných dôkazov odročil pojednávanie na 12. a 25. novembra.

V súvislosti s podvodným ovládnutím rozsiahlych parciel v mestskej časti Rusovce sa od roku 2018 postavilo pred súd viacero osôb. Obžalovaní boli z viacerých zločinov - založenia zločineckej skupiny, obzvlášť závažného podvodu, falšovania úradných dokumentov a legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Ako členovia zločineckej skupiny založenej v Bratislave v roku 2005 mali páchať rôznu trestnú činnosť zameranú predovšetkým na nelegálne prevody nehnuteľností – podvody, ich legalizáciu a s tým súvisiace falšovanie a pozmeňovanie verejných listín.

Hlavou zločineckej skupiny mali byť Tibor H. a Zoltán P., ktorí mali podľa prokuratúry postavenie na vyššom stupni. Zločineckej skupine sa podľa obžaloby podarilo v roku 2007 podvodne získať celkom 40 hektárov pôdy v extraviláne a 40 árov pôdy v intraviláne Rusoviec, ktoré patrili rakúskemu občanovi, ktorý v tom čase ležal vo vysokom veku v kóme v rakúskom sanatóriu. Mali mu tým spôsobiť škodu vo výške 781.411 eur.