Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

ŠTS vzal do väzby osem osôb obvinených pre obchodovanie s drogami

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia počas týždňa v rámci rozsiahlej akcie obvinila 16 osôb, ktoré mali obchodovať s drogami v Bratislave a okolí.

Bratislava 13. novembra (TARS) - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) vzal do väzby osem osôb obvinených pre obchodovanie s drogami. TASR o tom informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjaková. Dvoch obvinených podľa jej slov sudca pre prípravné konanie prepustil zo zadržania. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, o sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR.

"Sudca pre prípravné konanie ŠTS rozhodol o vzatí do väzby ôsmich osôb, ktoré sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok a iné. Dôvodom väzby je obava z pokračovania v trestnej činnosti, teda preventívna väzba. U jedného obvineného sudca konštatoval aj útekovú väzbu," priblížila hovorkyňa.

Dodala, že sudca dvoch obvinených prepustil a ich väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka aj primeranými povinnosťami a obmedzeniami.

Polícia počas týždňa v rámci rozsiahlej akcie obvinila 16 osôb, ktoré mali obchodovať s drogami v Bratislave a okolí. Pri domových prehliadkach zaistili policajti väčšie množstvo drog, peňažnej hotovosti a ďalších cenín.