Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Expredseda Kotlebovej mládežníckej organizácie Buchta dostal podmienku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obvinenému uložil aj peňažný trest vo výške 600 eur.

Banská Bystrica 15. októbra (TASR) – Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica schválil v piatok dohodu o vine a treste a Michala Buchtu, obvineného zo zločinu rozširovania extrémistických materiálov a iných skutkov, odsúdil na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu tri roky s uložením probačného dohľadu. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

„Súd mu tiež uložil povinnosť spočívajúcu v príkaze podrobiť sa v skúšobnej dobe psychologickému poradenstvu, ako i trest prepadnutia veci. Obvinenému uložil aj peňažný trest vo výške 600 eur. Pre prípad, že by výkon peňažného trestu mohol byť úmyselne zmarený, ustanovil náhradný trest odňatia slobody v trvaní piatich mesiacov,“ uviedla Kudjáková.

Rozsudok je právoplatný, keďže podmienkou na uzavretie dohody o vine a treste je priznanie viny, vzdanie sa práva na verejný proces a možnosti odvolať sa, čo niekdajší predseda Kotlebovej mládežníckej organizácie aj urobil.