Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

ŠTS:Pojednávanie v kauze obžalovaného Lehela H. je plánované na utorok

Na archívnej snímke obžalovaný Lehel H. Foto: TASR Martin Baumann

Lehel H. čelí obžalobe pre päť vrážd, tiež pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny sátorovcov, aj pre krádež 45,5 milióna korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede.

Bratislava 4. februára (TASR) - Hlavné pojednávanie v kauze obžalovaného Lehela H., označovaného za "hrobára" zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov, by sa malo na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku uskutočniť v utorok 7. februára. Pôvodne dostal doživotie, ale Najvyšší súd SR tento verdikt zrušil a prípad vrátil prvostupňovému súdu na nové prejednanie a rozhodnutie. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní ŠTS.

Lehel H. čelí obžalobe pre päť vrážd, tiež pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny sátorovcov, aj pre krádež 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Na pojednávaniach v minulosti tvrdil, že bol nezákonne obvinený.

Medzi zavraždenými mal byť bos skupiny Ľudovít Sátor, tiež biele kone i jeden z ďalších bosov gangu Andrej Reisz. Ten bol označovaný za účtovníka skupiny. "Hrobár" ho mal zavraždiť už v roku 2006 po dohode s ďalšími členmi skupiny sátorovcov.

Prvej vraždy Čabu Kariku sa podľa obžaloby mal dopustiť už v roku 2003. Svoje obete mal obžalovaný zastreliť a pomlieť v mlynčeku na mäso. Zakopané mali byť v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede.