Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

STU aj Ekonomická univerzita v Bratislave ocenili najlepších študentov

Na archívnej snímke budova, v ktorej sídli Rektorát Slovenskej technickej univerzity (STU). Foto: TASR Jaroslav Novák

Podľa rektora STU technika nie je štúdium, pri ktorom stačí učiť sa dva dni pred skúškou, vyžaduje si systematickú prípravu počas celého semestra.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Slovenská technická univerzita (STU) aj Ekonomická univerzita v Bratislave ocenili pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva počas tohto týždňa najlepších študentov na svojich univerzitách. Informujú o tom obidve univerzity na svojich weboch.

Rektor STU Oliver Moravčík udelil ocenenia Študent roka 41 najlepším študentom STU. V príhovore zablahoželal študentom k výnimočným výsledkom. Podľa Moravčíka technika nie je štúdium, pri ktorom stačí učiť sa dva dni pred skúškou, vyžaduje si systematickú prípravu počas celého semestra. "Viaceré naše študijné programy sa nedajú porovnať s programami na iných univerzitách. Fakt, že nás po štyroch semestroch opustí polovica študentov, je pre nás na jednej strane škoda, na druhej strane však nemienime znížiť latku náročnosti, ktorá garantuje kvalitu vzdelania a dobré meno STU," povedal rektor.

Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo udelil pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva 19 študentom motivačné štipendium. Študenti dostali ocenenie za dosiahnutie vynikajúcich výsledkov v oblasti štúdia, za plnenie študijných povinností a vynikajúce výsledky v oblasti športu v roku 2022.